teisipäev, 2. mai 2017

Tugilahendus. Üks mitmest. (Teema 12)

See, et ühe inimese tutvusringkonnas ei ole erivajadustega/eriomadustega inimesi ei tähenda seda, et selliseid inimesi pole olemas. Mulle tundub, et viimastel aastatel on olukord tunduvalt paremaks läinud - erilised inimesed saavad töötada, väljas käia, julgevad avalikutesse kohtadesse minna.
Olen Mustamäe elanik ning uhkusega võin tunnistada, et isegi vanad majad on vajalikete abivahenditega seadistatud, mis on ülimalt positiivne ja kindlasti lihtsustab elu.
Minu jaoks on tugilahenduste teema suuhteliselt uus ja tundmatu, sel põhjusel läksin netti, erinevate võimalustega tutvuma.  

Täna tahan kirjutada ühest projektist, mis oli väljatöödatud Rostovis (Venemaa) ning kannab nimetust Voice For You (Voice4You). Rakendus sai 2016.aasta auhinda sotsiaalsete äppide kategoorias, kuid pole veel massiliseks kasutamiseks linna/riigi poolt heaks kiidetud, kuna jooksva aasta jaanuarikuus oli veel lõpufaasis. Antud rakendust saab nii iPhone kui ka Android'ile alla laadida täiesti tasuta. 
Äpi kontseptsioon seisneb selles, et pime või vaegnägemisega inimene saab kas klahvide või hääle abil määrata oma teekonda või sihtkoha ning äpp annab teada (häälega) mis aja jooksul saabub transpordivahend, samal ajal teavitades ühissõiduki juhi sellest, et teatud peatusel siseneb erivajadustega reisija. Minu arvates on tegemist väga tore ideega, loodetavasti proekt saab lõplikult valmis ning leiab riigipoolset heakskiitu ja toetust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar