esmaspäev, 13. veebruar 2017

Teema1. IT kolm põrsakest

Antud postitus on kolmest IT lahendustest läbi aegade, millest asja ei saanud

Apple III
Arvuti Apple 3 oli loodud 1980 aastal ning algselt oli mõeldud suurtele ettevõtjatele. Paraku osutus ta liiga kalliks ka nende jaoks (hind tuli ligikaudu $7 000). Selleks, et alandada tootmishinda, arvuti detailide vahel praktiliselt puudusid õhuvahed. Kui korpuse sees mingiks hetkeks tekkis liiga kuum temperatuur, kiibid hakkasid vibreerima ning kiibipesadest välja hüppama. Selleks, et kuidagi parandada sellist ebameeldivat boonust, Apple'i tehniline tugi soovitas klientidele tõsta arvuti 10 cm lauast kõrgemale ja seejärel lahti lasta. Üldjuhul kiibid asetusid tagasi pesadesse. Mugav, eks ole? 

IBM OS/2

Aastal 1990 IBM tundis, et Microsoft hakkab tema jaoks tõeliseks konkurendiks muutuma. Sel põhjusel oli otsustatud luua IBM enda operatsioonisüsteemi ning seega teha Microsoft'ile tasa. Suurepärane idee suri ära kehva turunduse tõttu. Mõte seisnes selles, et laskma välja OS/2 uue PowerPC koos. Mõned arvavad, et juhul kui IBM oleks võimeline suruma enda OS/2 ning OS/2 Warp alternatiivina Windows'ile, kõigil meil oleks võinud olla hoopis teistsugune IT-reaalsus. Kuid paraku Windows 95 ja 98 tulek täielikult hävitas OS/2 maailma arvutitest.

Pocopay 

Startapi väljakulutatud kontseptsioon oli tekitada tugevat konkurentsi olemasolevatele Eesti pankadele läbi innovaatilise tehnoloogia ning uue kontseptsiooni igapäevapanganduses. Aasta pärast tõdes Pocopay asutaja Indrek Neivelt, et paraku ei ole selle aja jooksul jõutud soovitud kliendibaasi suuruseni ning seetõttu muutub ka ettevõte fookus. Nüüd on plaanis pakkuda tehnilisi lahendusi teistele pankadele, seda paraku mitte Eestis, küll aga suhteliselt odava hinnaga. Fookuse muutmisega tõenäoliselt vajatakse uusi IT-spetsialiste ja täiendavat investeeringut.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar